Cardiolog: Adaugă acest condiment și cafeaua va fi mai benefică pentru inimă. Cardiologul Lakshmi Mehta a identificat condimentul care poate face cafeaua deosebit de bună pentru inimă. Iar acesta este scorțișoara, scrie revista Parade.
„Unele studii arată că scorțișoara poate scădea nivelul de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2, precum și nivelul ridicat de colesterol și trigliceride”, spune medicul.
Dr. Samuel Mathis susține aceste descoperiri și adaugă că scorțișoara ne întărește sistemul imunitar, reduce riscul de cancer și are un efect protector nu doar asupra inimii, ci și asupra creierului. Adăugarea scorțișoarei în cafea este, de asemenea, o modalitate de a o îndulci fără zahăr, ceea ce este deosebit de bun pentru inimă.
CITEȘTE ȘI: Un medic a dezvăluit câtă cafea pe zi este bună pentru ficat
Potrivit specialistului, în ceea ce privește cafeaua în sine, există dovezi științifice ale beneficiilor sale pentru inimă: „Consumatorii acestei băuturi suferă mai puțin de boli cardiovasculare decât cei care nu o beau. Consumul regulat al băuturii reduce riscul de hipertensiune , insuficiență cardiacă și boli de inimă”.
Dr. Mehta subliniază că un consum regulat al băuturii cu cofeină este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 și boala Parkinson. În plus, expertul adaugă că cafeaua poate stimula metabolismul: ”
Această băutură este o sursă excelentă de antioxidanți care pot proteja celulele de daune. Principala condiție este să nu exagerați. Se recomandă să nu se bea mai mult de patru-cinci cești de cafea pe zi”.
În ceea ce privește scorțișoara, aceasta are următoarele proprietăți benefice:
Beneficiile scorțișoarei pentru sănătate sunt de netăgăduit. Vechii chinezi considerau scorțișoara ca fiind un remediu universal pentru diverse afecțiuni. O linguriță de scorțișoară măcinată conține la fel de mulți antioxidanți ca 150 de grame de afine.
Scorțișoara de Ceylon este cea mai benefică. Scorțișoara este menționată în Vechiul Testament și în Ayurveda. Beneficiile scorțișoarei pentru femei sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Este folosită pe scară largă în cosmetologie și ginecologie.
CITEȘTE ȘI: Ce să pui în cafea dacă ai colesterol mare: Ingredientele care elimină excesul de lipide din sânge
Datorită antioxidanților și taninurilor sale, ajută la ameliorarea inflamațiilor. Prin adăugarea scorțișoarei în produsele cosmetice se obțin preparate care hrănesc și curăță pielea. Conferă pielii elasticitate și netezime.